ساخت دستگاهی برای شناخت ماده تاریک

محققان آزمایشگاه ملی پاسیفیک آمریکا توانستند دستگاهی طراحی کنند که امیدوارند به کمک آن بتوانند به نشانه‌هایی از ماده تاریک دست پیدا کنند.

به گزارش کلیک، جهان هستی و آنچه آن را به وجود آورده است همواره یکی از جذابترین موضوعات برای دانشمندان در قرن‌های اخیر بوده است، سوالاتی در مورد ماده و آنچه که جهان هستی را تشکیل می‌دهد باعث تحقیقات زیادی شده است که  می‌توان چکیده این تحقیقات را به این شکل بیان کرد که ماده‌ای دیگر در جهان وجود دارد که آن را ماده تاریک می‌نامند.

در مورد ماده ی تاریک ویژگی‌های منحصر به فرد زیادی گفته شده است. به طور کلی فکر کردن در مورد آن نیز اندکی دشوار و درک آن در لایه ای از ابهام است. تئوری‌های متعددی در مورد این نظر مبنی بر وجود ماده تاریک بیان شده است که تعدادی از آن‌ها مورد اثبات قرار گرفته است. سخنان دانشمندان بزرگی همچون آلبرت اینشتین در این راستا انسان را به فکر کردن وا می‌دارد. اینشتین در سخنانی پیرامون بسط زمان و مکان همچنین نسبیت عام و خاص خود گریزی به جسم تاریک می‌زند و جان مایه جهان هستی را جسم تاریک می‌داند.

اینیشتین با بیان اینکه بشر قادر به تولید جسم تاریک و یا نور تاریک نیست ولی می‌تواند نور سفید تولید کند آن را دلیلی بر بستر تاریک جهان که وجود دارد و انسان نمی‌تواند آن را تولید کند می‌پردازد. همچنین دانشمندان با توجه به تصاویر ارسالی از تلسکوپ‌ها و ماهواره‌ها به این نتیجه رسیده‌اند که آنچه از کهکشان‌ها ، سحابی‌ها ، خوشه‌ها و دیگر اجرام آسمانی کشف شده در کیهان تنها ۱۰ درصد از مواد تشکیل دهنده جهان می‌باشد و اجزای دیگر که ۹۰ درصد باقی مانده می‌باشد با چشم رویت نمی‌شود. همچنین وجود خارجی آن با دستگاه‌های تلسکوپی قابل مشاهده نمی‌باشد. دانشمندان و اخترشناسان معتقدند این مواد همان جسم تاریک و سیاه می‌باشد.

ماده تاریک

پیش از این دستگاه‌های زیادی برای شناسایی و دستیابی به نمونه‌هایی از ماده تاریک ساخته شده است اما محققان آزمایشگاه پاسفیک معتقدند که این دستگاه که “بابل چمبر” (Bubble Chamber) نام دارد بیشترین میزان حساسیت را نسبت به نمونه‌های پیشین داشته و حدود ۱۷ برابر آنهاست. این میزان حساسیت به این معنی است که این شناساگر به خاطر عمر بیشتر می‌تواند انواع مختلفی از پرتوها را شناسایی کند.

در تصویر زیر می توانید ساختار این دستگاه محفظه را ببینید که  با مایعی پر می‌شود که در پایین قسمت جوشان آن قرار می‌گیرد.

زمانی که یک ماده کوچک با مقدار انرژی مشخصی در آن نفوذ کند، فلورین موجود در این ماده، در زمان برخورد نوترون‌های از یک نوع خاص از پرتو با آن، تولید حباب می‌نماید.دانشمندان امیدوارند به کمک این دستگاه بتوانند به نوع خاصی از ماده تاریک به نام ذرات سنگین با برهم کنش ضعیف دست پیدا کنند.

در اخترفیزیک، ذرات سنگین با برهم کنش ضعیف ذراتی فرضی هستند که ممکن است پاسخی برای مسئله ماده تاریک باشند. این ذرات با نیروی ضعیف و گرانش برهم‌کنش دارند. چون با الکترومغناطیس برهم‌کنش ندارند، نمی‌توان آنها را مستقیماً دید و چون با نیروی هسته‌ای قوی برهم‌کنش ندارند، در مقابل هسته اتم عکس‌العمل چشمگیری از خود نشان نمی‌دهند.

سایر اخبار


انتشارات دانشیاران ایران
انتشارات دانشیاران ایران
انتشارات دانشیاران ایران
انتشارات دانشیاران ایران
انتشارات دانشیاران ایران
برای ارسال نظر اولین نفر باشید.

ارسال نظر