مرکز مطالعات طول عمر دانشگاه استنفورد در پایگاه اینترنتی خود ضمن اعلام سه عامل اصلی در زمینه طول عمر انسان، از سران کشورها، سرمایهگذاران و محققان جهانی درخواست کرده که به تحقیقات این دانشگاه در این رابطه بپیوندند.
به گزارش ایسنا به نقل از پایگاه اینترنتی دانشگاه استنفورد، طبق آمارهای منتشر شده کشور آمریکا توانسته است در طول یک قرن اخیر میانگین طول عمر خود را به طور چشمگیری افزایش دهد که این میزان افزایش در برخی موارد به 30 سال نیز رسیده است. اما در دوهه اخیر این روند دچار مشکلاتی شده است.
در پایگاه این مرکز هدف این پروژه، افزایش عمر مفید و کیفیت سلامت انسانها بیان شده است.
این پروژه در سال گذشته کار خود را آغاز کرده است و تاکنون اطلاعات جالبی از یافتههای محققان دانشگاه استنفورد در این زمینه منتشر شده است.
براساس این نتایج زندگی سالم، امنیت مالی و مشارکت اجتماعی از مهمترین عوامل افزایش طول عمر و کیفیت زندگی محسوب میشوند و محققان کیفیت این عوامل را در بین شش کشور و در گروههای سنی مختلف مورد بررسی قرار دادهاند.
در حال حاضر عاملی که با نقصان شدید نسبت به سالهای گذشته مواجه بوده امنیت مالی است.
در بخشی از جامعه امریکا که از تحصیلات عالی برخوردار نیستند این موضوع بیشتر خود را نشان میدهد به طوریکه میزان استرس و نگرانی نسبت به مسائل مالی در رده سنی 25 تا 34 سال در آمریکا نسبت به 15 سال قبل پنج برابر شده است.
مشارکت اجتماعی و گستردگی ارتباطی بین افراد نیز با کاهش نسبی مواجه بوده است. برای مثال علاقه به ازدواج، تمایل زوجین به فرزندآوری، شرکت در مراسمهای عمومی و مذهبی نسبت به دو دهه قبل کاهش داشته است و این مسئله سبب افزایش تنهایی افراد در جامعه شده است. محققان اعلام کردهاند تنهایی بیش از حد سبب میشود مشکلات افراد بیشتر به چشمشان بیاید و این موضوع زمینه افسردگی و ناراحتی را در آنها ایجاد میکند که خود یکی از عوامل کوتاهی عمر محسوب میشود.
از بین این سه عامل فقط سلامت زندگی در آمریکا به سبب رشد اجتماعی و افزایش آگاهی افراد وضعیت بهتری دارد. آمارها نشان میدهد مصرف سیگار و الکل نسبت به دو دهه قبل کاهش یافته است.
محققان در حال تلاشند تا راهکارهایی برای بهبود وضعیت دو عامل دیگر بیابند.