کودکان نوپا به شدت به خواب کافی نیازمند هستند زیرا مغز آنها در حال تکامل است و هر مشکلی در خواب آنها ممکن است در آینده عواقب ناخوشایندی داشته باشد. محققین دانشگاه Birbeck لندن متوجه شده اند که کودکان بین ۶ تا ۱۱ ماه که با تبلت ها و گوشی های هوشمند بازی میکنند نسبت به کودکان دیگر کمتر می خوابند. تحقیقات روی ۷۱۵ خانواده نشان داد که هر ساعت استفاده از صفحه های لمسی سبب کاهش ۱۵٫۶ دقیقه خواب کمتر می شود.
دکتر اسمیت در این باره می گوید: در مجموع این مقدار کاهش خواب برای کودکانی که بین ۱۰ تا ۱۲ ساعت خواب هستند میزان قابل توجهی نیست اما از طرفی هر دقیقه خواب فواید شگفت انگیزی برای تکامل مغز آنها دارد. به گفته ی وی نوروپلاستیسی یا توانایی شکل گیری ارتباطات جدید در پاسخ به محیط و شرایط جدید در اواخر طفولیت به بیشترین میزان خود می رسد.
گرچه این تحقیقات رابطه ی بین گوشی های هوشمند و خواب را بررسی میکند اما محققین نمی توانند استفاده از آنها را به طور کامل ممنوع کنند. زیرا به گفته ی دکتر اسمیت دانش مربوط به خواب خردسالان و گوشی های هوشمند علمی بسیار نوین است و آنها نمی توانند به این زودی استفاده از صفحه های لمسی را ممنوع کنند.
همچنین استفاده ی زیاد کودکان از گوشی های هوشمند تاثیر چندانی بر روی آنها نداشته است.
تحقیقات نشان می دهد کودکانی که در طول روز به صورت میانگین ۲۵ دقیقه با گوشی های هوشمند مشغول بودند تنها ۶ دقیقه کمتر از کوکان دیگر میخوابیدند.
با این وجود باید بدانید که این صفحات هوشمند میتوانند در متعادل سازی مشکلات خواب هم مفید باشند زیرا سبب تشدید محرک تکامل در کودکان میشوند. بنابراین محدود کردن استفاده از گوشی های هوشمند به طور کامل ممکن است کودکان را از فواید آن نیز بی بهره کند.
بهترین راه این است که زمان استفاده از گوشی های هوشمند را کاهش دهیم و فعالیت ها و بازی های فیزیکی را جایگزین آن کنیم. سازمان APA پیشنهاد میدهد که والدین کودکان خود را به استفاده ی روزانه یک ساعت از گوشی ها و تبلت های هوشمند محدود کنند. والدین و کودکان باید از استفاده ی گوشی های لمسی به ویژه با نور آبی رنگ در ساعات قبل از خواب به شدت پرهیز کنند.