چاره ای برای مادران شاغل 1394/03/29

یکی از دغدغه های این روزهای زنان متاهل شاغل این است که پس از فرزند آوری چگونه می توانند در آن واحد هم از پس انجام وظایف شغلی شان بر بیایند و هم به کودکانشان رسیدگی کنند، دغدغه ای که معمولا در تصمیمات مدیران شرکت ها و ادارات جایگاهی ندارد

مادران شاغل

تغییرات جامعه در طول دهه های اخیر، در کنار تحولات معیارهای اقتصادی و دشواری های تامین معاش باعث شد که دختران و زنانی که پیش از این تنها به ازدواج و خانه داری و فرزند آوری می اندیشیدند، پس از اتمام تحصیل با توجه به تخصص یا تحصیلاتشان در مشاغلی حضور پیدا کنند که در عین حفظ استقلال مالی، کمک خرجی هم برای زندگی به حساب می آمد. این تحول در سالهای اخیر باعث شد که ما به ناگاه با ورود سیلی از دختران و زنان به محیط های شغلی روبرو شویم و این روزها پا به هر اداره و شرکتی که می گذاریم تعداد چشم گیری از خانم ها را می بینیم که تصدی جایگاه مختلف شغلی را بر عهده گرفته اند. حضور گسترده خانم در محیط های کاری در طول یک دهه اخیر در کنار پیامدهای مثبتی که در رشد اجتماعی و شخصیتی خانم ها داشت، مشکلاتی را هم برای خانم ها و بنیان خانواده به ارمغان آورد که یکی از مهم ترین این مشکلات زمانی به ظهور می رسید که خانم شاغل تصمیم به ازدواج و پس از آن فرزند آوری می گرفت. این روزها متاسفانه بارداری برای زنان شاغل اتفاق پراسترسی است، ترس از دست دادن شغل به دلیل مرخصی های پیش و پس از زایمان و عدم توجه کارفرماها به وضعیت زنان باردار و مادران از مسائلی است که ذهن و و روح زنان شاغل را به خود مشغول می دارد.

 این که زنان به چه زحمتی روزهای بارداری را در محیط های استرس زای شغلی می گذرانند و این استرس چقدر می تواند در روحیه جنینشان تاثیر گذار باشد، بماند اما پس از زایمان حضور کودک، مادر شاغل را با حجم گسترده تری از مشکلات روبرو می کند که گاه امنیت روانی مادر را با خطر روبرو می سازد. در محیط های شغلی کشور ما؛ غالبا تنها چیزی که در ذهن مدیران جایگاهی ندارد، مشکلاتی است که مادران شاغل در نگه داری کودکانشان با آن درگیر هستند و انگاری که برخی از مدیران فقط به افزایش بازدهی و سود مالی موسسه خود می اندیشند و در این میان برایشان اهمیتی ندارد که مادران شاغل با چه دغدغه هایی دست به گریبان هستند. در این میان  اگر کارفرماها و مدیران کمی عمیق تر به این مسئله بیندشند، متوجه می شوند که اگر کارکنان خانمی که فرزند دارند، از بابت نگهداری فرزندانشان نگرانی نداشته باشند ، مطمئنا با فراغ بیشتری به انجام وظایف روزانه شغلی می پردازند و به طبع بازدهی بهتر و مطلوب تری هم خواهند داشت. در چنین شرایطی موسسات، ادارات و شرکت های بزرگی که تعداد بالایی کارمند خانم دارند که مطمئنا درصد قابل توجهی از آنها هم دارای فرزند خردسال هستند، می توانند با تعبیه اتاقی در ساختمان اداره و استخدام یک پرستار، از فرزندان خانم های شاغل در ساعات کار روزانه نگهداری کنند. اتفاقی که شاید هزینه چندانی هم برای کارفرما و مدیران ادارات در پی نداشته باشد ولی ره آوردهای گسترده ای در زندگی شغلی و خانوادگی زنان دارای فرزند شاغل در آن محیط کار در پی خواهد داشت. اما از آنجایی که ما یاد گرفته ایم افق دیدمان را با فاصله بینی مان هماهنگ کنیم، غالب مدیران مشاغل و ادارات مختلف بدون توجه به مشکلاتی که زنان دارای فرزند شاغل با آن دست و پنجه نرم می کنند، تنها به فکر سود و زیان مالی خود هستند و معمولا توجه به نیازهای روحی و خانوادگی کارمندان به فراموشی سپرده می شود.


 در این بین دولت و مجلس با وضع و انجام قوانین جدید می توانند کارفرمایان و مدیران و روسای ادارات و موسسات و شرکت ها را متعهد تعبیه اماکنی در محیط های کاری کنند تا زنان شاغل بتوانند کودکانشان را به محیط های کاری آورده و دیگر نگران تنها بودن کودکان و برآورده کردن نیازهایشان نباشند. با توجه به گسترش حضور بانوان در محیط های شغلی و اجتماعی مطمئنا این مشکل در سالهای آینده  ابعاد تازه ای به خود خواهد گرفت. با در نظر گرفتن این موارد، نهادهای مسئول در کنار رسانه ها می توانند چاره ای برای مشکل این حجم از مادران و کودکانی بیندیشند که به واسطه شاغل بودن مادر از هم دور مانده اند. از سوی دیگر رسانه ها به خصوص رسانه ملی هم می توانند با تولید و پخش برنامه هایی با محوریت مشکلات زنان شاغل دارای فرزند در محیط های کار و ارائه راهکاری مناسب برای نگهداری کودکان در مهد کودک هایی واقع در محیط های کار، مدیران را به سمت این راهکار جدید رهنمون کنند.

سایر اخبار


کودک ممکن است در زمینه‌های مختلف با مشکل روبه‌رو شود که درک آن برای خانواده گاه سخت به نظر می‌رسد. والدین تمایل دارند، کودکشان براحتی مطالب درسی را یاد بگیرد و حتی بسیاری مواقع انتظار دارند که از سایر هم سن و سال‌های خود عملکرد بهتری داشته باشند.
کارشناس علوم قرآنی گفت: در شب پایانی ماه مبارک رمضان غسل کردن، زیارت امام حسین (ع)، خواندن سوره‌های "انعام"، "کهف" و "یس" بسیار مورد تاکید قرار گرفته است و به جای این اعمال از ثواب بسیار زیادی برخوردار است.
آدمای زیادی هستن که از رکود و زندگی روزمره لذت نمیبرن و همیشه دلشون میخواد که تجارب مختلفی کسب کنن و با آدم ها و فرهنگ های متفاوتی آشنا بشن. جهان گردی برای خیلی از ماها یکی از بزرگترین آرزوهامونه اما شاید به خاطر سبک زندگیمون از پسش برنیاییم
آبشار ونتا رپید Venta Rapid که در زبان لتونی ونتاس رومبا هم نامیده می شود، تنها 2 متر ارتفاع داشته و یکی از کوچک ترین آبشارهای جهان می باشد، اما ارتفاع کم این آبشار با عرض چشمگیر آن جبران شده است. عریض ترین حالت این آبشار که در زمان سیل های بهاره رخ داده و به رقم 270 متر می رسد که همین موضوع آن را به عریض ترین آبشار اروپا تبدیل می کند. حتی تابستان ها که آب کمتری در مسیر این آبشار جریان دارد، عرض آن در حدود 250 متر است.
گاهی اوقات فقط با دیدن یک عکس ایده سفرکردن به ذهنمان می رسد ، عکسی که شاید در تصوراتمام همیشه دوست داشتیم ما هم ‏در آن حضور داشتیم. همین باعث می شود تحقیقات گسترده ای برای سفر به آن نقطه از زمین انجام بدهیم و مقصد بعدی سفرمان ‏مشخص شود. حالا با لست سکند همراه باشید تا با زیباترین تصاویر شما را به نقاط مختلف دنیا ببرد. ‏ ‏
همانگونه که می دانیم 22 آوریل روز جهانی زمین است و همین بهانه ای شده تا همه ی نگاه ها به یکی از مهم ترین و حساس ترین منابع کره ی زمین یعنی صخره های مرجانی جلب شود. در حال حاضر جریانی به نام «50 صخره ی مرجانی» رقابتی ایجاد نموده تا به کمک آن بتوان 50 مورد از مهم ترین صخره های مرجانی را از خطر نابودی نجات داد.
اگر ایده ی اقامت در یک قلعه ی ژاپنی شگفت انگیز در کنار کلیه ی خدمه و نینجاها برای شما هیجان انگیز است باید بدانید که شانس به شما رو کرده است. شهرداری شهر ناگازاکی و یک شرکت خدمات مهمان خانه از علاقمندان خواسته که با تکمیل فرم پذیرش در قرعه کشی شرکت کنند. زوج خوش شانس برنده می توانند یک شب به صورت رایگان در قلعه ی هیرادو اقامت کنند. در حقیقت شهرداری شهر ناگازاکی از این ایده برای جذب گردشگر بیشتر و ترغیب آنها به بازدید از قلعه های تاریخی و محوطه های اطراف استفاده نموده است.
برای ارسال نظر اولین نفر باشید.

ارسال نظر